Radiatoren

RadiatorenRadiatoren zijn er in duizenden maten, vormen en kleuren.

De radiator geeft de warmte uit het cv water over aan de lucht in de ruimte. Dit is in de vorm van warmte-straling of convectie. Straling spreekt voor zich; U voelt de warmte van de radiator als u er voor staat. Convectie warmte is de warmte die als verwarmde lucht boven uit de radiator komt. Deze warme lucht stijgt naar het plafond en verdeeld dan door de kamer. Dit in tegenstelling tot vloerverwarming.

Het opstijgen van deze warmte is ongeveer drie kwart van de warmte die de radiator afgeeft. In de bouwmarkten zien wij steeds meer kasten en ombouw bakken om de radiator. Deze zijn allemaal erg slecht voor uw portemonnee. U belemmert de afgifte, de radiator moet veel heter worden om de kamer te verwarmen. Dus de ketel moet veel harder werken om dit op te stoken. Deze kasten kunnen een verdubbeling van uw gasrekening opleveren!!!!

De selectie van een radiator is werk voor onze specialisten. Er wordt gekeken naar de ruimte, we houden rekening met de verliezen van warmte door ramen, muren, deuren, vloeren enz. Als deze gegevens bekend zijn kan een radiator geselecteerd worden. Pas dán gaan afmeting, merk en kleur een rol spelen, niet geheel onbelangrijk, want het oog wilt ook wat. Tegenwoordig zijn er vele goede designradiatoren te verkrijgen!

Een correct uitgerekende radiator is een besparing op energiekosten. En een verhoging van het comfort.

We staan u graag bij met het maken van de juiste keuze!

Contact

Zonne-Energie

Zonne energieZonnestroom

Niets is gratis, maar stroom kan echt veel goedkoper. Ons bedrijf kan u geheel vrijblijvend voorlichten over zonnen energie. Voor ons is het belangrijker dat u een goed werkende én veilige installatie hebt. Hier geldt heel duidelijk dat prijs en kwaliteit sterk met elkaar verbonden zijn. Wij zijn echt niet de goedkoopste, maar proberen wél de beste te zijn.

Vaak wordt er bij de montage gerommeld met de veiligheids voorschriften, hierdoor kan het monteren goedkoper zijn. “Maar heeft u belang bij een ‘misstapje op uw dak? Veel mensen denken dat zonnepanelen alleen nuttig zijn in landen waar de zon veel schijnt. Dit is echter niet waar. Zonnepanelen zijn juist minder effectief in de Sahara bijvoorbeeld omdat deze daar te warm worden. In gebieden waar het echt heet kan worden staan meestal zonnetorens. Deze gebruiken echter spiegels om het zonlicht te concentreren. Hiermee wordt er water opgewarmd en kan de stoom gebruikt wordt om energie op te wekken. In Nederland zijn zonnepanelen namelijk zeer rendabel. Ook wanneer de zon niet te zien is leveren zonnepanelen geld op.

Zonnepanelen bieden veel voordelen. U kunt namelijk besparen op uw energierekening en kunt van gratis zonlicht gebruik maken. Uw wasdroger of vaatwasser kan gebruik maken van de kracht van de zon en betaalt u in principe niks voor de elektriciteit dat gebruikt wordt.

  • Als u eenmaal betaalt heeft voor de installatie kunt u direct beginnen met besparen op uw energierekening. U wekt stroom op in zowel de zomer- als wintermaanden.
  • Als u te veel elektriciteit opwekt zal uw energieleverancier deze bij u inkopen en krijgt u hier een vergoeding voor. Elektriciteit gaat niet verloren.
  • Zonne-energie is een hernieuwbare vorm van energie en wordt er geen schadelijke koolstofdioxide de lucht ingeblazen als u in uw woning elektriciteit gebruikt.

ZonnecollectorenMet zonnepanelen is het zelfs in Nederland mogelijk om stroom mee op te wekken. Als er te veel stroom opgewekt wordt, bijvoorbeeld rond een uur of 13.00 of 14.00, is het mogelijk om dit overtollige elektriciteit terug te leveren aan het net. Hier krijgt u een vergoeding voor.

U kunt uw elektriciteitsrekening met enkele honderden euro’s per jaar verminderen. De elektriciteitsprijzen zullen naar verwachting nog verder stijgen in de komende 20 jaar, wat betekent dat het bedrag dat u bespaart in de loop van de jaren alleen maar groter wordt. De besparing is afhankelijk van het systeem, de capaciteit, het gebruik van elektriciteit in uw woning en allerlei andere factoren.

In 2000 kostte een zonnepanelen systeem zo een 20.000 euro. Het terug verdienen van zo een systeem duurde ongeveer 15 jaar. Als u vandaag de dag een zonnepanelen systeem wilt aankopen is het bedrag dat u kwijt bent een stuk lager. Daardoor is uw systeem ook sneller terugverdient. Een systeem met 12 zonnepanelen wordt verkocht voor zo een 6.000 tot 8.500 euro.

Zonneboiler

Zonne energieEen zonneboiler; bijna gratis warmwater.

Het principe van een zonneboiler is het verwarmen van een vat met water door de warmte van de zon. Dit is al een eeuwen oud systeem. Maar met de moderne technieken is dit sterk geperfectioneerd.

Op het dak van de woning, schuur of kantoor worden collectoren geplaatst. De collectoren worden met leidingen aan de boiler gekoppeld. De zon schijnt op de collectoren en de vloeistof die hier in zit wordt warm. Als de collector warmer is dan de boiler gaat een pomp de collector vloeistof door een wisselaar in de boiler rond pompen; het water wordt warm.

Zolang het water onder de 60 graden is zal de cv-ketel de rest opwarmen tot 60 graden. Als de temperatuur boven de 60 graden komt wordt koud water bijgemengd. De boiler kan wel 90 graden heet worden en dat wil je niet uit de kraan hebben. Een zonneboiler systeem kan aan elke moderne cv ketel gekoppeld worden.

Voor al uw vragen over zonne-energie staan wij u graag bij met advies en een selectie!

Contact

Elektra en meer installatietechniek

Warmtekrachtkoppelin noodstroom

Uw moderne bedrijf is geheel afhankelijk van elektriciteit! 

Bij storing/uitval van het net staat u te kijken naar een hele veestapel die dan met de hand gemolken moet worden…. Geen optie! De koeling van de melk in de tanks komt langzaam in gevaar. De computer voor de ventilatie, voer- en melkregistratie valt uit. VTC Installatietechniek biedt u hiervoor een UPS-syteem. Dit systeem kan bestaan uit een korte accu backup voor de computer zodat deze niet direct uitvalt. Na enkele seconden start een noodaggregaat op. Geheel los van het elektriciteit net. Deze motor werkt op (diesel)-olie of gas. Indien gewenst kan het gehele bedrijf op deze aggregaat aangesloten worden. Bij grote bedrijven waar veel stroom gebruikt wordt kan zelfs gekozen voor een warmtekracht koppeling. Een continue draaiende motor zorgt voor de stroomvoorziening, teruglevering aan het energienet is ook een optie. De koeling van deze motor is aangesloten op het cv-systeem. Eventueel aangevuld met een buffertank voor de opslag van de warmte.

Uw eigen stroomverbuik kunt u nog steeds uitstekend compenseren met PV-panelen (zonne collectoren). Deze panelen zetten zonlicht om in stroom. Deze stroom wordt  verrekend met de stroom die u van uw leverancier inkoopt. Het rendement hiervan is veel hoger dan de opbrengst van de rente van de bank. Tevens is dit weer een zeer goede investering voor een beter milieu.

 

Watervoorziening

Watervoorzieningen bij het Boerenbedrijf:

VrijloopstalVee moet drinken. Bij een relatief kleine groep dieren is leidingwater een prima keuze. Echter bij grotere stallen is het snel gunstiger om grondwater te serveren. Wij regelen de gehele grondwater voorziening voor u; 

  • De aanvraag bij de provincie. 
  • De boring van de bron. 
  • De controle van de water kwaliteit. 
  • De gehele pomp en distributie door uw bedrijf. 
  • De drinkbakken en was/spoelplaatsen.

Waterbehandeling

In het grondwater zitten een aantal stoffen die verstoppingen en ‘roest’-vorming veroorzaken. De drinkbakken gaan dicht zitten en roestsporen zetten zich af. Hiervoor leveren wij ontharding en ont-ijzerings installaties. De waterkwaliteit is hiermee vaak nog beter dan uit de waterleiding! 

Het drenken van uw vee als de leidingen dicht gevroren zijn is een jaarlijks terugkerend probleem. Dit vraagt vaak om een vervelende en vooral tijdrovende actie. Slepen in de kou met bakken water naar de wei of de stallen. Maar dat hoeft niet meer! Wij bieden een systeem wat bij vorst geen overlast verzorgt. De verwarming van het drinkwater in continue circulerende leidingen en drinkbakken die tegen vorst beschermd zijn. Óók voor in de weide. 

Vorstvrij drinkwater

Nóg een stukje besparing: Warme melk vanuit de melkstal gaat naar de tanks en wordt daar gekoeld. Wij kunnen in deze Melkleiding een “warmtewisselaar” plaatsen. Deze ‘voor-koeler’ wordt aangesloten op het drinkwaternet van de stal. De melk wordt teruggekoeld van ca 35 Gr naar ongeveer 15 graden. Dit afhankelijk van de watertemperatuur. Het water ná deze koeler gaat naar een voorraadtank en wordt naar de drinkbakken gevoerd. Dus géén verspilling van water en minder belasting voor de koeler van de melktank. Een zeer eenvoudig systeem met een hoog rendement.

Contact

Ventilatie

windmolen

Betaal jij te veel voor je ventilatie?

Check het: Klik hier voor meer info!

Duurzaam stoken

NBE RTB 30 s

Houtpelletketels, de oplossing voor duurzaam stoken!

Klik hier voor meer info!

Zonneboiler

Zonne energie

Zonne-energie levert veel op voor je portemonnee en het milieu! 

Hoe? Klik hier voor meer info!

Contactgegevens

Uneto VNIVTC Installatietechniek
Beesdseweg 3-21
4104 AW Culemborg

T 0345 - 530 644
info@vtc-bv.nl
I www.vtc-installatietechniek.nl