Waterbehandeling

Water behandelingWater in een installatie moet aan strenge eisen voldoen; Het komt voor dat een onlangs gerealiseerde installatie grote schade ondervindt door de stoffen die zich in normaal leidingwater bevinden. pH-waarde, Hardheid, gas / zuurstof en bacteriële vervuilingen kunnen ongemerkt ernstige negatieve invloeden op de verschillende materialen hebben. Verstoppingen in wisselaars, lekkages en defecte pompen en regelkleppen zijn het gevolg. Direct gevolg is het uitvallen van het systeem. Industriële processen, koeling en/of verwarming van operatiekamers komen plotseling stil te liggen en dit kan ongekende gevolgen hebben.

Vergis u niet; Dit soort ernstige problemen kunnen zich al na een paar maanden voordoen! De schade is on omkeerbaar.

VTC werkt hiervoor samen met een aantal leveranciers voor de behandeling van proces- en drinkwater.

Noodzakelijk is het spoelen en afvullen met schoonwater van de installatie. Steeds vaker wordt hier gebruik gemaakt van “Gedemineraliseerd” water. Dit wordt door ons aangevoerd met tankwagens en met pompen in de installatie geperst. Na een korte periode wordt dit water afgetapt en weggespoeld. Vuilresten zijn nu zo veel mogelijk uit uw nieuwe en kostbare installatie verwijderd. Opnieuw wordt de installatie gevuld met geconditioneerd Demi-water. Heel belangrijk is dan het bijhouden van deze kwaliteit. Het suppletiewater kan dan ook het beste met een Omgekeerde Osmose unit worden bijgevuld. Dit is één maal een investering voor het behoud van de installatie.

Mogelijke oplossingen voor bestaande maar ook nieuwe voor problemen zijn het plaatsen van een “Deelstroomfilter”. Het water in de cv/koel installatie wordt met een pomp door een filter geperst. In dit filter zitten zeer sterke magneten om de metaaldeeltjes af te vangen. Het overige vuil en slib wordt in een filterzak opgevangen. Aan de hand van het drukverschil over dit filter weet de service technicus wanneer het filter gereinigd moet worden. Dit kan op afstand gemonitord worden.

Het is mogelijk om aan dit filter een actieve Ph-regeling te koppelen. De Ph-waarde van het water wordt continu gecontroleerd en afhankelijk van de eisen en de gemeten waarden wordt producten aan het water toegevoegd. Dit is zeer nauwkeurig en hier wordt voorkomen dat er te veel of te weinig wordt gedoseerd.

Wij hebben ruime ervaring met het spoelen en vullen van nieuwe en bestaande installaties. Een schone installatie heeft een betere warmte overdracht dus ook hier weer een besparing op uw energie verbruik.

Neem gerust contact op om meer informatie op te vragen of voor een vrijblijvende afspraak.

Contact

Verwarming

CV ketel GasGestooktDe verwarming van kantoren, stal en machinekamer wordt door VTC Installatietechniek volledig uitgevoerd met duurzame materialen waarbij storingsvrij functioneren als primair belang dient. Voor de energie van de verwarming kan gekozen worden uit vele bronnen. Het meest gebruikte en ook eenvoudigste is aardgas. Deze energievorm is in veel gebieden uitstekend beschikbaar. Daarbuiten kan gekozen worden voor “Tank-gas” zoals Propaan. Deze tanks worden buiten en boven de grond opgesteld. Vaak zijn deze tanks eigendom van de gas-leverancier zodat u daar geen zorgen over hoeft te hebben.

Voor de verwarming kan gekozen worden voor indirect gestookte heaters of stralings panelen, ook vloerverwarming is zeer geschikt. De bron voor deze verwarming komt van uit de gas gestookte cv ketel. Deze kan ook gelijkertijd voor de verwarming van het warme water zorgen. Sanitair water maar ook voor de spoeling/reiniging van de melktanks. 

Pelletbrander

Hier moet met een hogere temperatuur gewerkt worden om het reinigingsprogramma succesvol te voltooien. Het is dus niet gewenst om dit water 24 uur per dag op deze hoge temperatuur te bewaren. Een goede regeling kan hier dus en behoorlijke energie besparing opleveren. 

Naast gas kan er ook gekozen worden voor “Groene-energie” dit in de vorm van “Hout-pellets” of “Stukhout” Deze vormen vergen hogere investeringskosten maar leveren u na 10 tot 15 jaar een aanzienlijke kosten besparing op. Tevens zijn deze vormen veel beter voor het milieu. Hout-pellets zijn samen geperste houtvezels. Dit lijkt op de bekende Biks. Vanuit een voorraadsilo worden deze pellets naar de cv ketel gevoerd. Een rustige en gelijkmatige verbranding van deze pellets zorgen voor de verwarming van het cv water voor de gebouwen. Ook het tapwater wordt verwarmd door deze installatie. 

Zonnecollectoren

Voor het verwarmen van het tap-water kan tevens de warmte van de zon gebruikt worden. Deze warmte wordt door zonne collectoren op het dak opgeslagen in boilers of buffertanks. Deze warmte is oneindig en gratis! In de donkere dagen van het jaar of als de vraag naar warmwater groter is dan de zon kan leveren zal de cv ketel dit aanvullen tot de gewenste temperatuur.

Warmtepomp

Ook kan men nog gebruik maken van een warmtepomp. Dit toestel gebruikt de warmte uit de aarde (grondwater), uit de ventilatielucht van de stal of uit de buitenlucht. Door een elektrisch aangedreven compressor wordt de warmte afgeven aan het cv-water en tap-water. Hiervoor is dus alleen stroom nodig.   

Graag informeren we u over alle mogelijkheden!

Contact

 

Patura

Patura standAlles voor de stal- en weide inrichting.

Vanuit de agrarische sector krijgen wij steeds meer de vraag voor het installeren van de technische installaties; Verwarming, ventilatie, vee-drinksystemen, water/gas en afvoer maar ook vacuüm en melkleidingen voor de melkstallen.

Rust in de stal

Efficiëntie en energiebesparing nemen hier een steeds grotere plaats in. Een goed functionerende installatie bevorderd de continuïteit van het bedrijf. En de rust in de stal!

Voor de inrichting van deze moderne stallen zochten wij een leverancier met ruime ervaring en een goed en groot assortiment: Enkele jaren geleden zijn wij in contact gekomen met de leverancier: Patura.

Deze Duitse firma levert het complete programma voor de stalinrichting. Ligboxen, voersystemen, snelloopdeuren en windbreekgaas zijn een paar voorbeelden. Maar ook drinkbakken en het vorstvrijhouden van de waterleidingen en de afrastering van de weide met draad/lint en hekken zit hier bij.

Onze ervaring met de montage en levering van warmtewisselaars combineren wij in de melkstal; De warme melk van de koeien wordt door een warmtewisselaar gevoerd. Deze wisselaar wordt gekoeld met water. Dit water wordt opgevangen in een hoog geplaatst vat en voedt op deze manier weer een drinkplaats voor het vee. Het blijkt dat koeien een voorkeur hebben voor dit licht verwarmde water.

Mobiele stal, tijdelijk of permanente plaatsing mogelijk

patura1Plaatsen boxMobiele Stal
Voordeel

Het grote economische voordeel is dat de melk niet met een temperatuur van ca 30 graden naar de tank gaat maar al afgekoeld is tot 15 graden. De koelinstallatie van de tank wordt hiermee minder belast. Dit is een directe besparing van energie. In bestaande maar zeker ook in nieuwe stallen kunnen wij de gehele montage van de inrichting voor u verrichten. Hiervoor is het wenselijk om al in het ontwerpstadium te worden betrokken.

Uitgebreide documentatie vraagt u geheel kosteloos bij ons aan.

Contact

Service-aanvraag

Service-aanvraag

Vul aub de naam van uw organisatie in.

Vul aub uw naam in.

Vul aub uw adres in.

Vul aub uw postcode in.

Vul aub de vestigingsplaats van uw bedrijf in.

Vul aub uw emailadres in.

Vul aub uw telefoonnummer in.

Vul aub het merk en type ketel in.

Beschrijf uw klacht

Vul aub de storingscode in.

Heeft u de resetknop ingedrukt?

Geef aan welke service-deal u heeft afgesloten.

Wanneer is laatste onderhoud uitgevoerd?

Invalid Input

Ventilatie

windmolen

Betaal jij te veel voor je ventilatie?

Check het: Klik hier voor meer info!

Duurzaam stoken

NBE RTB 30 s

Houtpelletketels, de oplossing voor duurzaam stoken!

Klik hier voor meer info!

Zonneboiler

Zonne energie

Zonne-energie levert veel op voor je portemonnee en het milieu! 

Hoe? Klik hier voor meer info!

Contactgegevens

Uneto VNIVTC Installatietechniek
Beesdseweg 3-21
4104 AW Culemborg

T 0345 - 530 644
info@vtc-bv.nl
I www.vtc-installatietechniek.nl