CV ketels

CV ketelCentrale Verwarming Ketels, ofwel CV-ketels zijn er in vele merken, soorten en vermogens. Voor elke toepassing is een goede ketel te selecteren.

Vroeger werd er voor het bepalen van het vermogen gekeken naar de grootte van het huis en dan nog een beetje erbij…. Het gas was goedkoop en een goede ketel moet zwaar zijn. Een situatie die niet meer van deze tijd is.

Tegenwoordig is er voor de verwarming van een woning zo weinig vermogen nodig dat een ketel vaak een lager vermogen heeft dan een geiser. Direct gevolg is dat er te weinig warm water zou zijn. De moderne ketels kunnen moduleren, vergelijk dit met het gaspedaal in de auto. Van 0 naar 100 in een paar seconden voor lekker veel warm water in het bad of rustig aan toeren voor een comfortabel warm huis.

Regelmatig horen wij: “Ik wil graag een ketel van het merk X. Omdat mijn broer die ook heeft en hij is erg tevreden”. En mijn buurman heeft erg veel problemen met zijn ketel van merk “Y” dus die wil ik nooit”. Belangrijker is te kijken naar elke individuele situatie. En dat doen wij dan ook. De uiteindelijke keus is altijd aan de klant.

De klasse CW 3, 4,5 en 6 geven aan hoeveel warm water een ketel per minuut kan leveren. Dit wordt nu als eerste eis gesteld voor het vermogen van de ketel. De warmte (het vermogen) voor de radiatoren wordt bijna helemaal laag gezet.

In Nederland zijn vrijwel geen slechte ketels meer te koop. Maar uit ervaring weten wij dat er wel degelijk verschillen zijn. Deze verschillen ziet u niet aan de buitenkant maar bij service of storingen komen de verschillen duidelijk aan het licht. En laat u niet bedriegen door mooie aanbiedingen op internet; lees altijd de kleine lettertjes...

Laat u rustig en degelijk adviseren door onze medewerkers.

Hoe komt u met VTC Installatietechniek in contact?
Vul het onderstaande formulier in of een email naar info@vtc-bv.nl.
Vul aub uw naam in.

Invalid Input

Invalid Input

Voer s.v.p. uw 10 cijferige telefoonnummer in zonder spaties

Invalid Input

Ongeldig email address.

Invalid Input

 

Ventilatie

windmolen

Betaal jij te veel voor je ventilatie?

Check het: Klik hier voor meer info!

Duurzaam stoken

NBE RTB 30 s

Houtpelletketels, de oplossing voor duurzaam stoken!

Klik hier voor meer info!

Zonneboiler

Zonne energie

Zonne-energie levert veel op voor je portemonnee en het milieu! 

Hoe? Klik hier voor meer info!

Contactgegevens

Uneto VNIVTC Installatietechniek
Beesdseweg 3-21
4104 AW Culemborg

T 0345 - 530 644
info@vtc-bv.nl
I www.vtc-installatietechniek.nl