Radiatoren

RadiatorenRadiatoren zijn er in duizenden maten, vormen en kleuren.

De radiator geeft de warmte uit het cv water over aan de lucht in de ruimte. Dit is in de vorm van warmte-straling of convectie. Straling spreekt voor zich; U voelt de warmte van de radiator als u er voor staat. Convectie warmte is de warmte die als verwarmde lucht boven uit de radiator komt. Deze warme lucht stijgt naar het plafond en verdeeld dan door de kamer. Dit in tegenstelling tot vloerverwarming.

Het opstijgen van deze warmte is ongeveer drie kwart van de warmte die de radiator afgeeft. In de bouwmarkten zien wij steeds meer kasten en ombouw bakken om de radiator. Deze zijn allemaal erg slecht voor uw portemonnee. U belemmert de afgifte, de radiator moet veel heter worden om de kamer te verwarmen. Dus de ketel moet veel harder werken om dit op te stoken. Deze kasten kunnen een verdubbeling van uw gasrekening opleveren!!!!

De selectie van een radiator is werk voor onze specialisten. Er wordt gekeken naar de ruimte, we houden rekening met de verliezen van warmte door ramen, muren, deuren, vloeren enz. Als deze gegevens bekend zijn kan een radiator geselecteerd worden. Pas dán gaan afmeting, merk en kleur een rol spelen, niet geheel onbelangrijk, want het oog wilt ook wat. Tegenwoordig zijn er vele goede designradiatoren te verkrijgen!

Een correct uitgerekende radiator is een besparing op energiekosten. En een verhoging van het comfort.

We staan u graag bij met het maken van de juiste keuze!

Contact

Ventilatie

windmolen

Betaal jij te veel voor je ventilatie?

Check het: Klik hier voor meer info!

Duurzaam stoken

NBE RTB 30 s

Houtpelletketels, de oplossing voor duurzaam stoken!

Klik hier voor meer info!

Zonneboiler

Zonne energie

Zonne-energie levert veel op voor je portemonnee en het milieu! 

Hoe? Klik hier voor meer info!

Contactgegevens

Uneto VNIVTC Installatietechniek
Beesdseweg 3-21
4104 AW Culemborg

T 0345 - 530 644
info@vtc-bv.nl
I www.vtc-installatietechniek.nl