Zonne-Energie

Zonne energieZonnestroom

Niets is gratis, maar stroom kan echt veel goedkoper. Ons bedrijf kan u geheel vrijblijvend voorlichten over zonnen energie. Voor ons is het belangrijker dat u een goed werkende én veilige installatie hebt. Hier geldt heel duidelijk dat prijs en kwaliteit sterk met elkaar verbonden zijn. Wij zijn echt niet de goedkoopste, maar proberen wél de beste te zijn.

Vaak wordt er bij de montage gerommeld met de veiligheids voorschriften, hierdoor kan het monteren goedkoper zijn. “Maar heeft u belang bij een ‘misstapje op uw dak? Veel mensen denken dat zonnepanelen alleen nuttig zijn in landen waar de zon veel schijnt. Dit is echter niet waar. Zonnepanelen zijn juist minder effectief in de Sahara bijvoorbeeld omdat deze daar te warm worden. In gebieden waar het echt heet kan worden staan meestal zonnetorens. Deze gebruiken echter spiegels om het zonlicht te concentreren. Hiermee wordt er water opgewarmd en kan de stoom gebruikt wordt om energie op te wekken. In Nederland zijn zonnepanelen namelijk zeer rendabel. Ook wanneer de zon niet te zien is leveren zonnepanelen geld op.

Zonnepanelen bieden veel voordelen. U kunt namelijk besparen op uw energierekening en kunt van gratis zonlicht gebruik maken. Uw wasdroger of vaatwasser kan gebruik maken van de kracht van de zon en betaalt u in principe niks voor de elektriciteit dat gebruikt wordt.

  • Als u eenmaal betaalt heeft voor de installatie kunt u direct beginnen met besparen op uw energierekening. U wekt stroom op in zowel de zomer- als wintermaanden.
  • Als u te veel elektriciteit opwekt zal uw energieleverancier deze bij u inkopen en krijgt u hier een vergoeding voor. Elektriciteit gaat niet verloren.
  • Zonne-energie is een hernieuwbare vorm van energie en wordt er geen schadelijke koolstofdioxide de lucht ingeblazen als u in uw woning elektriciteit gebruikt.

ZonnecollectorenMet zonnepanelen is het zelfs in Nederland mogelijk om stroom mee op te wekken. Als er te veel stroom opgewekt wordt, bijvoorbeeld rond een uur of 13.00 of 14.00, is het mogelijk om dit overtollige elektriciteit terug te leveren aan het net. Hier krijgt u een vergoeding voor.

U kunt uw elektriciteitsrekening met enkele honderden euro’s per jaar verminderen. De elektriciteitsprijzen zullen naar verwachting nog verder stijgen in de komende 20 jaar, wat betekent dat het bedrag dat u bespaart in de loop van de jaren alleen maar groter wordt. De besparing is afhankelijk van het systeem, de capaciteit, het gebruik van elektriciteit in uw woning en allerlei andere factoren.

In 2000 kostte een zonnepanelen systeem zo een 20.000 euro. Het terug verdienen van zo een systeem duurde ongeveer 15 jaar. Als u vandaag de dag een zonnepanelen systeem wilt aankopen is het bedrag dat u kwijt bent een stuk lager. Daardoor is uw systeem ook sneller terugverdient. Een systeem met 12 zonnepanelen wordt verkocht voor zo een 6.000 tot 8.500 euro.

Zonneboiler

Zonne energieEen zonneboiler; bijna gratis warmwater.

Het principe van een zonneboiler is het verwarmen van een vat met water door de warmte van de zon. Dit is al een eeuwen oud systeem. Maar met de moderne technieken is dit sterk geperfectioneerd.

Op het dak van de woning, schuur of kantoor worden collectoren geplaatst. De collectoren worden met leidingen aan de boiler gekoppeld. De zon schijnt op de collectoren en de vloeistof die hier in zit wordt warm. Als de collector warmer is dan de boiler gaat een pomp de collector vloeistof door een wisselaar in de boiler rond pompen; het water wordt warm.

Zolang het water onder de 60 graden is zal de cv-ketel de rest opwarmen tot 60 graden. Als de temperatuur boven de 60 graden komt wordt koud water bijgemengd. De boiler kan wel 90 graden heet worden en dat wil je niet uit de kraan hebben. Een zonneboiler systeem kan aan elke moderne cv ketel gekoppeld worden.

Voor al uw vragen over zonne-energie staan wij u graag bij met advies en een selectie!

Contact

Ventilatie

windmolen

Betaal jij te veel voor je ventilatie?

Check het: Klik hier voor meer info!

Duurzaam stoken

NBE RTB 30 s

Houtpelletketels, de oplossing voor duurzaam stoken!

Klik hier voor meer info!

Zonneboiler

Zonne energie

Zonne-energie levert veel op voor je portemonnee en het milieu! 

Hoe? Klik hier voor meer info!

Contactgegevens

Uneto VNIVTC Installatietechniek
Beesdseweg 3-21
4104 AW Culemborg

T 0345 - 530 644
info@vtc-bv.nl
I www.vtc-installatietechniek.nl