Waterbehandeling

Water behandelingWater in een installatie moet aan strenge eisen voldoen; Het komt voor dat een onlangs gerealiseerde installatie grote schade ondervindt door de stoffen die zich in normaal leidingwater bevinden. pH-waarde, Hardheid, gas / zuurstof en bacteriële vervuilingen kunnen ongemerkt ernstige negatieve invloeden op de verschillende materialen hebben. Verstoppingen in wisselaars, lekkages en defecte pompen en regelkleppen zijn het gevolg. Direct gevolg is het uitvallen van het systeem. Industriële processen, koeling en/of verwarming van operatiekamers komen plotseling stil te liggen en dit kan ongekende gevolgen hebben.

Vergis u niet; Dit soort ernstige problemen kunnen zich al na een paar maanden voordoen! De schade is on omkeerbaar.

VTC werkt hiervoor samen met een aantal leveranciers voor de behandeling van proces- en drinkwater.

Noodzakelijk is het spoelen en afvullen met schoonwater van de installatie. Steeds vaker wordt hier gebruik gemaakt van “Gedemineraliseerd” water. Dit wordt door ons aangevoerd met tankwagens en met pompen in de installatie geperst. Na een korte periode wordt dit water afgetapt en weggespoeld. Vuilresten zijn nu zo veel mogelijk uit uw nieuwe en kostbare installatie verwijderd. Opnieuw wordt de installatie gevuld met geconditioneerd Demi-water. Heel belangrijk is dan het bijhouden van deze kwaliteit. Het suppletiewater kan dan ook het beste met een Omgekeerde Osmose unit worden bijgevuld. Dit is één maal een investering voor het behoud van de installatie.

Mogelijke oplossingen voor bestaande maar ook nieuwe voor problemen zijn het plaatsen van een “Deelstroomfilter”. Het water in de cv/koel installatie wordt met een pomp door een filter geperst. In dit filter zitten zeer sterke magneten om de metaaldeeltjes af te vangen. Het overige vuil en slib wordt in een filterzak opgevangen. Aan de hand van het drukverschil over dit filter weet de service technicus wanneer het filter gereinigd moet worden. Dit kan op afstand gemonitord worden.

Het is mogelijk om aan dit filter een actieve Ph-regeling te koppelen. De Ph-waarde van het water wordt continu gecontroleerd en afhankelijk van de eisen en de gemeten waarden wordt producten aan het water toegevoegd. Dit is zeer nauwkeurig en hier wordt voorkomen dat er te veel of te weinig wordt gedoseerd.

Wij hebben ruime ervaring met het spoelen en vullen van nieuwe en bestaande installaties. Een schone installatie heeft een betere warmte overdracht dus ook hier weer een besparing op uw energie verbruik.

Neem gerust contact op om meer informatie op te vragen of voor een vrijblijvende afspraak.

Contact

Ventilatie

windmolen

Betaal jij te veel voor je ventilatie?

Check het: Klik hier voor meer info!

Duurzaam stoken

NBE RTB 30 s

Houtpelletketels, de oplossing voor duurzaam stoken!

Klik hier voor meer info!

Zonneboiler

Zonne energie

Zonne-energie levert veel op voor je portemonnee en het milieu! 

Hoe? Klik hier voor meer info!

Contactgegevens

Uneto VNIVTC Installatietechniek
Beesdseweg 3-21
4104 AW Culemborg

T 0345 - 530 644
info@vtc-bv.nl
I www.vtc-installatietechniek.nl