Watervoorziening

Watervoorzieningen bij het Boerenbedrijf:

VrijloopstalVee moet drinken. Bij een relatief kleine groep dieren is leidingwater een prima keuze. Echter bij grotere stallen is het snel gunstiger om grondwater te serveren. Wij regelen de gehele grondwater voorziening voor u; 

  • De aanvraag bij de provincie. 
  • De boring van de bron. 
  • De controle van de water kwaliteit. 
  • De gehele pomp en distributie door uw bedrijf. 
  • De drinkbakken en was/spoelplaatsen.

Waterbehandeling

In het grondwater zitten een aantal stoffen die verstoppingen en ‘roest’-vorming veroorzaken. De drinkbakken gaan dicht zitten en roestsporen zetten zich af. Hiervoor leveren wij ontharding en ont-ijzerings installaties. De waterkwaliteit is hiermee vaak nog beter dan uit de waterleiding! 

Het drenken van uw vee als de leidingen dicht gevroren zijn is een jaarlijks terugkerend probleem. Dit vraagt vaak om een vervelende en vooral tijdrovende actie. Slepen in de kou met bakken water naar de wei of de stallen. Maar dat hoeft niet meer! Wij bieden een systeem wat bij vorst geen overlast verzorgt. De verwarming van het drinkwater in continue circulerende leidingen en drinkbakken die tegen vorst beschermd zijn. Óók voor in de weide. 

Vorstvrij drinkwater

Nóg een stukje besparing: Warme melk vanuit de melkstal gaat naar de tanks en wordt daar gekoeld. Wij kunnen in deze Melkleiding een “warmtewisselaar” plaatsen. Deze ‘voor-koeler’ wordt aangesloten op het drinkwaternet van de stal. De melk wordt teruggekoeld van ca 35 Gr naar ongeveer 15 graden. Dit afhankelijk van de watertemperatuur. Het water ná deze koeler gaat naar een voorraadtank en wordt naar de drinkbakken gevoerd. Dus géén verspilling van water en minder belasting voor de koeler van de melktank. Een zeer eenvoudig systeem met een hoog rendement.

Contact

Ventilatie

windmolen

Betaal jij te veel voor je ventilatie?

Check het: Klik hier voor meer info!

Duurzaam stoken

NBE RTB 30 s

Houtpelletketels, de oplossing voor duurzaam stoken!

Klik hier voor meer info!

Zonneboiler

Zonne energie

Zonne-energie levert veel op voor je portemonnee en het milieu! 

Hoe? Klik hier voor meer info!

Contactgegevens

Uneto VNIVTC Installatietechniek
Beesdseweg 3-21
4104 AW Culemborg

T 0345 - 530 644
info@vtc-bv.nl
I www.vtc-installatietechniek.nl